Mød de tre virksomheder

danARCTICA

Jan Heimann Larsen

direktør

danARCTICA har udviklet et innovativt anlæg til nedkøling af alt lige fra it-virksomheders serverrum til supermarkeders kølediske. Kalundborgvirksomheden er allerede vokset kraftigt, ordrebøgerne for komfort- og industrikøl er fulde, og der er investeret i nye lokaler og udstyr. Den nuværende udfordring er at komme ind på eksportmarkedet.

Quercus Group

Michael Rottbøll

CFO

Michael har sammen med sin bror opbygget Quercus Group, der rådgiver i økonomisk udvikling og bl.a. skaber vidensklostre i Kenya. Opgaverne er mange og indtjeningen god. Forhandlinger med ministerier tager dog tid, og udfordringen er derfor især finansiering af lønkroner frem til betalingen kommer ind. Oplev en personligt engageret og sjælden fortælling om udvikling af forretningsliv i Afrika.

INOPI

Claus Due

ejerleder og adm. direktør

It-virksomheden INOPI har udviklet onlineplatformen BoardPlace, der effektiviserer bestyrelsens og direktionens arbejde. For at løfte platformen og gøre klar til salg i udlandet fik INOPI behov for at ansætte flere medarbejdere og investere i markedsføring. Det krævede kapital. Hør om vækstlånet, der muliggør salg i hele verden.

Pengene og rådgiverne

Fundamentet for det gode samarbejde

Michael Nielsen

erhvervsdirektør, Sparekassen Sjælland-Fyn

Tryk banken på maven. Nok er banken bundet af nye, stramme regler. Men tro det eller ej, banken vil gerne låne ud, og den har rigelig med midler. Derfor må der være en vej, hvor vi kan mødes.

Forretningsplanen, der giver værdi

Carsten Johnsen

statsautoriseret revisor, Beierholm

Beskriv forretningsgrundlaget, så det ”sælger” til banken og andre. Og hav fuldstændig styr på detaljerne i den svære disciplin, likviditetsbudgettet og pengestrømmene. For banken er det vigtigste at vide, hvornår den kan få pengene igen.

Adgang til den store pengetank

Steen M. Asgreen

erhvervskundechef, Vækstfonden

Vækstfonden har finansieret flere end 6.600 virksomheder landet over. Så har du ambitioner om vækst og en solid plan for din virksomhed, så lyt til erfaringerne, hvor der stilles skarpt på både forretningsplanen og ledelsen.

Ejerledernes udfordringer

Oluf Hjortlund

formand for Ejerlederne

Ejerlederne har ikke kigget i krystalkuglen. Men det er også noget af det eneste, der ikke har kigget på i den 360 graders gennemgang af de områder, som ejerledere i de nærmeste år vil blive udfordret af.