Ejerlederens dna under forandring

Hvilken retning tager ejerlederens dna?

Verden forandrer sig. Det gør ejerledere og den største gruppe af virksomheder i Danmark også. Nye generationer træder ind på scenen. Ny teknologi og processer vinder indpas. Dermed er ejerlederens dna under forandring. Men hvilken retning tager det?

Mange har en opfattelse af, at en ejerleder blot sørger for at holde virksomheden oven vande, er bange for forandringer, passer sit og sørger for at kunder og leverandører får deres varer og ydelser til tiden, at banken får sine renter og afdrag til tiden. Lidt af et billede fra et industrisamfund, som for længst er erstattet med billeder af virksomhedsejere og -ledere, der dagligt tilpasser sig markeder og vilkår, ny teknologi og viden. Og billeder af nye strukturer i ejerskaber, medejerskaber og investeringer på tværs af brancher og sektorer.

Men er det udfordringer, som betyder, at ejerlederne som fælles betegnelse for de mindre og mellemstore virksomheder og den enkelte ejerleder ændrer opfattelsen af sig selv og dermed ændrer på de grundlæggende forudsætninger for at drive virksomhed?

Ejerlederne tager fat i dette spørgsmål ved over en periode at bringe nogle ejerlederes bud på udviklingen og deres erfaringer. Du er som ejerleder mere end velkommen til at kontakte sekretariatet ved at skrive til sekretariat@ejerlederne.dk. Så vil vi bringe dine bud på fremtiden til glæde for andre ejerledere.