Medlemspræsentation: Oxygreen

oxygreen2

Ejerlederne har fornøjelsen af at præsentere et af vores grønne medlemmer, Oxygreen. En ejerledet virksomhed i version classic og i en branche, hvor kun de dygtigste får de store og spændende opgaver. Og det gør Oxygreen. Bjarne Nielsen gør nemlig indeklima og grønt miljø til mere end en potteplante i vindueskarmen. Men han ønsker sig også mere fokus på ejerledere og deres vilkår

Af Per-Henrik Goosmann, best.medl. Ejerlederne

EjerlederNyt har vristet elevatortalen ud af Oxygreen. Og på den måde får Bjarne Nielsen lov til at præsentere sig selv direkte – uden filter:

OXYGREEN er en projektorienteret kompetencevirksomhed, som løser indeklimaudfordringer og præsentabel dekoration ved brug af planter. Det gør vi med konceptet BOTANIC ENGINEERING, hvor vi kan tilbyde vores kompetencer fra idégrundlag og projektering til etablering og vedligeholdelse. I OXYGREEN omsætter vi resultater af forskning og undersøgelser på området til praktisk brug. Det skaber merværdi hos vores kunder. Vi tager udgangspunkt i den evolutionære teori og savanneeffekten.

OXYGREEN har 40 års erfaring fra såvel teori som praksis. Fokusområder:  Indeklima – Dekoration – Bæredygtighed – Savanneeffekt.

Gartner eller skovmand?

Bag elevatortalen, som Bjarne Nielsen udfolder til en længere fortælling, gemmer der sig små og store projekter. Fra mindre og ydmyge beplantninger til drivhusstemning over oplevelse af skov indendørs. Med den moderne og åbne arkitektur er der skabt nye muligheder for det grønne og sunde miljø og indeklima. Men også i den eksisterende masse af erhvervsejendomme er der muligheder for at give indeklimaet og trivslen et skub. For Bjarne Nielsen er hvert projekt lige vigtigt – uanset om han skal Florida for at se på palmer til Danmark, eller han skal tage stilling til højden på den traditionelle Ficus Benjamina (stuebirk), og det der driver ham og virksomheden videre er de spændende og inspirerende samarbejder med arkitekter og virksomhedsejere, som tænker i grønt.

En livsstil som kræver mere opmærksomhed

Bjarne Nielsen og Oxygreen er medlem af  Ejerlederne, fordi oganisationen repræsenterer ejeredere og ikke blot er en arbejdsgiverforening: “Politikere og andre beslutningstagere ved for lidt om ejerledere. De tror, at det der fungerer for de største virksomheder også virker for mindre og mellemstore. Intet er mere forkert,” siger Bjarne Nielsen, som mener, at for en ejerleder er værket ligeså meget en livsstil som det er at passe et arbejde.

“Der skal tjenes penge hver dag, der skal udvikles, administreres, serviceres og alt det andet på én gang. Oftest uden hjælp fra en hær af ansatte og kolleger. Det stiller krav. Og når man tænker på, at 80 pct. af virksomhederne deler disse vilkår, er det svært at forstå, hvorfor der ikke er mere fokus på det potentiale for vækst og udvikling, der ligger hos ejerlederne,” fortsætter Bjarne Nielsen.

Han ser i øjeblikket spørgsmål som generationsskifte, håbløse regler for barsel og konkurs som nogle af de større udfordringer for ejerledere generelt.

Bjarne Nielsen har ét stort ønske for 2017. “Jeg vil gerne ønske mig mere forståelse, anerkendelse og accept af vi ejerledere – hos politikere, hos beslutningstagere i de større virksomheder og ikke mindst hos medierne”.

 

Læs mere om Oxygreen her og se nogle af virksomhedens fantastiske projekter.

oxygreen1

oxygreen3