Nyheder


Generalforsamling 2016 er afholdt

Erhvervsorganisationen Ejerlederne afholdte generalforsamling 2016
l
ørdag den 30. april
11.00 – 13.00
GRAKOM, Helgavej 26, 5230 Odense

Efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig. Oluf Hjortlund fortsætter som formand. Kim Jybæk blev valgt som næstformand.

Download referat af generalforsamlingen og formandens beretning.


Konference om kapitalfremskaffelse

Er din virksomhed et sted, hvor vækst er på agendaen, og har du behov for input til, hvordan du lægger en effektiv kapitalplan og eksekverer den?


Lær om mindre kendte muligheder for at skaffe kapital, hvis banken siger nej, hør hvordan Vækstfonden arbejder med at garantere for dine lån, kom ud i verden med Eksportkreditfonden, og få inspiration til at sikre dig det rette beslutningsgrundlag for netop din virksomheds vækst.Alt det og mere til kan du blive klogere på ved ASNETs konference onsdag den 9. marts kl. 14.30 til 19.00 hos Nykredit på Kalvebod Brygge 1-3. Se program og tilmeld dig her: http://asnet.dk/board-arrangement-gaestetilmelding/?id=9Ny rapport om virksomheders håndtering af risici og kriser

(21. januar 2016 15:33)


Erhvervsorganisationen Ejerlederne har i samarbejde med kommunikationsrådgiverne Torvits & Goosmann netop udgivet resultaterne af en mini-undersøgelse af mindre virksomheders håndtering af risici og kriser. 

 

Hent rapporten her og læs resultater af undersøgelsen, der bl.a. indeholder kommentarer til resultaterne samt de anbefalinger, vi i den kommende tid formidler videre til virksomhederne.

 

Af væsentlige observationer kan vi nævne:

·         Virksomhederne mangler styr på deres risiko

·         Man diskuterer flittigt risiko i ledelser og bestyrelser, men virksomhederne får ikke udmøntet snakken i handlingsplaner, procedurer og overblik

·         Kun hver anden virksomhed har et overblik over risici forbundet med leverandører og samarbejdspartnere - risici som kan medføre øget risiko på virksomhedens egen evne til at opfylde krav om leveringssikkerhed, og kvalitet. 

·         Kun hver femte virksomhed har en skriftlig plan for håndtering af risici.

·         IT-risici ser ud til at være det mest forsømte område. 

·         Bestyrelser bidrager øjensynlig kun beskedent til, at virksomhederne overblik over risici.

 

Du er til enhver tid velkomne til at kontakte Ejerlederne eller Torvits & Goosmann, hvis du har spørgsmål eller kommentarer.

 

Ejerlederne og Beierholm indgår samarbejde:

(22. december 2015 10:03)
Nedenstående pressemeddelelse er udsendt til udvalgte medier.

Ejerlederne og Beierholm i fælles front for at skabe værdi for ejerledere

Erhvervsorganisationen Ejerlederne og revisions- og rådgivningsvirksomheden Beierholm har indgået en samarbejdsaftale, der blandt andet omfatter fælles arrangementer, kåringer, rådgivning og medlemskaber. Baggrunden er et fælles fokus på samme målgruppe: de ejerledede mindre virksomheder, der udgør kernen i dansk erhvervsliv.

”Rigtig mange siger, at de vil små og mellemstore virksomheder det bedste. Nogle har det hele i munden. Andre gør en forskel. Det er vores opfattelse, at Beierholm brænder for netop de virksomheder og ledere, vi repræsenterer. De kender dem indgående og engagerer sig i deres udvikling. Parallelt med det politiske arbejde bidrager vi som erhvervsorganisation med netværk for ejerledere og med kompetent viden og rådgivning. Vi ser derfor frem til at afholde arrangementer med Beierholm og sammen skabe lokale initiativer, der er det bærende element i at brede vores medlemstilbud ud,” siger formanden for Ejerlederne, Oluf Hjortlund.

De ejerledede virksomheder udgør mere end trefjerdedel af Danmarks private virksomheder. Det er her al erhvervsudvikling begynder, og det er her, der er det langt største potentiale for samfundsøkonomisk vækst.

”Ejerlederne varetager de små og mellemstore virksomheders interesser både politisk og praktisk. Det er vores kunder. Og vi vil gerne have, at kunderne mener, at Beierholm er en professionel sparringspartner, der forstår at sætte sig ind i deres virksomhed. Vores revisorer og rådgivere er typisk forankret i den lokale region, hvor kunden driver virksomhed. Mens Ejerlederne har fokus på politik og netværk, har vi specialiseret ekspertise inden for bl.a. revision, regnskab, skat, moms og afgifter, ledelse, IT, HR og internationale forhold. Sammen mener jeg, vi kan bidrage til værdiskabelse og sikkerhed for de mange virksomheder,” siger Kenneth Jensen, adm. direktør og partner i Beierholm.

Intentionen er at arrangere både større regionale møder og lokale aktiviteter for mindre grupper, som fx erfaringsudveksling og sparring. Med faglig kompetence vil Beierholm deltage i arbejdet med Erhvervspolitisk Ejerlederforum og en kåring af/hyldest til ejerledere.

Referat af generalforsamlingen 2015 

Ligger klar her. Den tilhørende beretning fra formanden ligger klar til download her.

 

Hvordan skaber vi vækst i ejerledede virksomheder?

Medlemmerne i det Erhvervspolitiske Ejerlederforum er indkaldt til dialog. Vi sætter spot nogle af de problemer og udfordringer, vi som mindre og mellemstore virksomheder har. Vi kommer naturligvis til at tale om skat, finansiering og rammevilkår. Men vi kommer også til at tale om andre årsager til, at vi ikke vokser stærkere. Hvad kan vi selv gøre, hvordan kan vi tage ansvar, og hvordan sætter vi endnu mere gang i vores egen udvikling som ejerledere?


Mødet holdes medio september i Nyborg. Resultatet af mødet kan læses som en anbefaling til danske politikere. Du vil kunne finde vores anbefaling og overvejelser her på hjemmesiden omkring medio oktober 2014.


Læs om mødet og mødedeltagerne her.

Læs om udbyttet fra selve dagen i sin fulde længde eller gå direkte til konklusionerne her.Selskabsledelse nr. 9 er på gaden!

Igen er der spændende og interessant læsning til dig. Denne gang har vi gjort det lidt lettere for dig, vi har nemlig allerede læst den seneste udgave og kan anbefale dig at læse følgende artikler:

  • Guide: Sådan bliver chefen mere inspirerende – side 14
  • Anmeldelse af Phil & Søn: Sørens tragedie –side 15
  • Kreativt lederskab som en strategi – side 19
  • Guide: Kunsten at fastlægge en arvefølge – side 23
  • Guide: Fem trin mod bedre beslutninger – side 25
  • Bestyrelsesmedlemmer med stort netværk bedst – side 27
  • Sådan øges virksomhedens salg ved en enkel indsats – side 28

 


Ny udgave af Selskabsledelse

I samarbejde med Nyhedsbrev for Bestyrelser, www.bestyrelsen.dk og Økonomisk Ugebrev, www.ugebrev.dk udgiver Ejerlederne magasinet Selskabsledelse. Læs med her: Selskabsledelse april 2014


Ejerlederne skal have en hovedrolle

De mange initiativer i Erhvervsorganisationen Ejerlederne skal trænge bedre gennem i den offentlige debat ved hjælp af en oprustning på kommunikationsdelen.
 
Krisen er ikke slut
I en artikel i Økonomisk Ugebrev aflyser Erhvervsorganisationen Ejerlederne festen - mange af de ejerledede virksomheder er stadig under livstruende kreditpres.

 

Bliv klogere og bliv underholdt
Ny udgave af magasinet Selskabsledelse med artikler om fordele ved medarbejdere i bestyrelser, opfordring til mere strategitænkning, Nordisk Fjer og meget mere.
 
Følg Ejerlederne på LinkedIn
Erhvervsorganisationen Ejerlederne er også på LinkedIn, hvor der både er nyheder og debat. Bland dig og bidrag med gode idéer til at fremme vilkårene for de ejerledede virksomheder.

 

Erhvervsorganisationen Ejerlederne har afholdt generalforsamling.
Lørdag den 30. april hos GRAKOM, Helgasvej 26, 5230 Odense.
Tag med til konference og bliv klogere på dine muligheder. Konferencen afholdes i København
Erhvervsorganisationen Ejerlederne har i samarbejde med kommunikationsrådgiverne Torvits & Goosmann netop udgivet resultaterne af en mini-undersøgelse af mindre virksomheders håndtering af risici og kriser.
Minianalyse i TV2 Nord :: Virksomheder mangler styr på risikoI forbindelse med analysen af risikoledelse i SMV var der interview med Oluf Hjortlund på TV2 Nord 6. januar. Interviewet er 17 minutter inde i udsendelsen.
To ud af tre virksomheder har ikke overblik over deres risici. Samtidig mangler fire ud af fem virksomheder en plan for håndtering af kriser. To ud af tre virksomheder har heller ikke en procedure for underretning af bestyrelse om virksomhedens risici og
De ejerledede virksomheder udgør mere end trefjerdedel af Danmarks private virksomheder. Det er her al erhvervsudvikling begynder, og det er her, der er det langt største potentiale for samfundsøkonomisk vækst.
Hvordan håndterer ejerledere risici og kriser? Erhvervsorganisationen Ejerlederne har i samarbejde med Torvits & Goosmann sat sig for at undersøge dette.
Nu åbner Mette Neville og hendes team Center for Små og Mellemstore Virksomheder, og vi kan meget anbefale at tage mod invitationen til "Nye veje til vækst" den 24. november.
Så er programmet klar. Mødet afholdes den 17. november kl. 7.30 - 9.30.
Gå til forsiden
Læs mere om ejerledersparring...
Læs mere om ejerlederrådgivning...
Læs mere om ejerlederpolitik...
Erhvervsorganiationen Ejerlederne
Læs mere om materialer...

Ejerledersparring

Ejerlederrådgivning

Årets ejerleder

Presse & materialer